середу, 26 вересня 2018 р.

Ще одна творча зустріч з письменниками нашого краю – це В.О.Сидорук та В.А.Стельмах, члени Одеської обласної спілки письменників України.
Спілкування проходило щиро і неймовірно емоційно. Спочатку бібліотекарі представили наших гостей, розповіли про їх досягнення у творчості, згадали і про їх особисті вподобання (що було для митців несподіванкою). Коли слово надали дитячій письменниці В.Сидорук, спочатку в бібліотеці панувала тиша, тому що розповіді з життєвих ситуацій, уривки з її творів чіпляють за душу, змушують замислитись , бо це невигадані історії.
В.Стельмах – давній знайомий користувачів бібліотек Роздільнянщини, і цього .разу його зустрічали оплесками. Як запальничка, він одразу захопив ініціативу у свої руки, щоб змінити наш мінорний настрій, і йому це вдалося. Неможливо не відреагувати на емоційне прочитання віршів, вкраплення гумору, веселі зауваження на кожний рух відвідувачів бібліотеки (а це вчителі, бібліотекарі, учні старших класів і аграрного ліцею, інші активні читачі). Дійсно, талановита людина тримала всіх нас в постійній увазі до кожного слова Зустріч вийшла енергетично місткою. В.Стельмах відвідує і наші селищні свята. Цого разу це було фестиваль меду, до якого бібліотекарі підготували виставку-інсталяцію
Родзинкою нашого заходу був виступ Владислава Рудковського, учня 9-го класу ЗОШ №2. Він прочитав напам’ять два вірші Т.Г.Шевченка, від яких дух захопило, так емоційно, голосно читав, що і сльози на очах в багатьох помітили «Україну люблю і пишаюся нею» - таке гасло тримало нас протягом майже двох годин заходу. Насамкінець письменники подарували бібліотеці книги із своїми творами і побажали ще більше читати та радіти кожній книжці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар